header_image
Σύνθετη Αναζήτηση

€ 1 to € 1.000.000

Περισσότερες Επιλογές
We found 0 results. Θέλετε να φορτώσετε τα αποτελέσματα τώρα ?
Σύνθετη Αναζήτηση

€ 1 to € 1.000.000

Περισσότερες Επιλογές
we found 0 results
Your search results

Πληροφορίες Προς Αγοραστές

  • Προετοιμαστείτε για την αγορά/ενοικίαση του ακινήτου Σας, κάνοντας έρευνα αγοράς για την τρέχουσα αξία του. Καθώς στην χώρα μας δεν υπάρχουν σταθερές τιμές, με βάση τις οποίες αξιολογείται ένα ακίνητο, συχνά οι ιδιοκτήτες ζητούν την μέγιστη δυνατή τιμή για το ακίνητό τους. Μην απογοητεύεστε από την αναφερόμενη τιμή πώλησης/ενοικίασης, διαπραγματευτείτε την με την βοήθεια του κτηματομεσίτη Σας και πετύχετε μια «γερή» έκπτωση, μία τιμή πιο εγγύζουσα της πραγματικής αξίας του.
  • Καθώς τα ακίνητα είναι μια καλή επένδυση στο χρόνο, κάντε εκτίμηση της υπεραξίας του ακινήτου που Σας ενδιαφέρει. Τι σχεδιάζεται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να γίνει στην περιοχή? Θα πραγματοποιηθούν κάποια έργα αναβάθμισης και ανάπλασης? Αν δεν υπάρχει σχεδιασμός τέτοιας κατεύθυνσης η προγραμματίστηκαν έργα, που θα υποβαθμίσουν στο μέλλον την περιοχή, τότε το ακίνητο δεν θα αποκτήσει υπεραξία στο μέλλον, αλλά θα μειωθεί η αξία του όταν φθάσετε να θελήσετε να το μεταπωλήσετε μετά από καιρό.
  • Προβείτε σε ουσιαστικό έλεγχο των τίτλων ιδιοκτησίας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια στην αγορά ενός ακινήτου, καθώς κατά τον πλημμελή έλεγχο μπορούν να προκύψουν προβλήματα όπως: βάρη, προσημειώσεις προς τράπεζες, άλλος ιδιοκτήτης, αυθαίρετη οικοδόμηση, κλπ.
  • Προβείτε σε τεχνικό έλεγχο του ακινήτου πριν το αγοράσετε, ζητήστε την βοήθεια αρχιτέκτονα ή πολιτικού μηχανικού, που μπορεί να εντοπίσει τυχόν κακοτεχνίες στο ακίνητο.
  • Ζητήστε από τον πωλητή τον κανονισμό της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το ακίνητο της επιλογής Σας. Η τήρηση αυτού του «καταστατικού χάρτη» συνύπαρξης είναι υποχρεωτική και για τους νέους ιδιοκτήτες. Ο κανονισμός αυτός μπορεί να περιορίζει την χρήση των διαμερισμάτων ή των κοινόχρηστων χώρων του ακινήτου (π.χ. να μην υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης για όλα τα οχήματα στην πυλωτή, να απαγορεύεται η χρήση ταράτσας, κ.α.).
  • Όταν αγοράζετε ένα ημιτελές ακίνητο, υπολογίστε και τα επιπλέον κόστη στην ανέγερσή του. Αν το ακίνητο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή ή μακριά από αστικά κέντρα, το κόστος της ανέγερσής του αυξάνεται κατά 20% περίπου, ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε στο μέλλον.
  • Σε περιοχές που η γη έχει μεικτή χρήση τα προς αγορά ακίνητα επίσης χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Δεν γνωρίζουμε πάντα το τι θα χτιστεί εκεί στο μέλλον. Συνιστούμε την αγορά σε ήδη διαμορφωμένες περιοχές, όπου υπάρχουν κι άλλα κτίσματα.
  • Πριν αγοράσετε οικόπεδο, που πλαισιώνεται από δασική περιοχή, συμβουλευτείτε την Δασική Υπηρεσία. Το ίδιο ισχύει και για οικόπεδα, που βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχει υποψία για αρχαιολογικά ευρήματα. Ζητήστε να γίνει έλεγχος από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο, σε περίπτωση που κατά την διαδικασία θεμελίωσης βρεθούν αρχαία, αμέσως σταματούν όλες οι εργασίες και ο ιδιοκτήτης εμπλέκεται σε χρονοβόρες διαδικασίες που μπορούν να κρατήσουν χρόνια.
  • Σε περίπτωση αγοράς οικοπέδου εκτός σχεδίου ζητήστε πληροφορίες από την αρμόδια Πολεοδομία. Κατά κανόνα, η δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα επιτρέπεται αν αυτά έχουν εμβαδόν από 4.000 τμ, και άνω. Σε κάποιες όμως περιπτώσεις το όριο αυτό αυξάνεται σε 8.000 τμ ή μειώνεται σε 2.000 τμ. Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζετε αν το οικόπεδο αυτό προέρχεται από κατάτμηση, κι αν ναι, πότε έγινε αυτή, ποιο δηλαδή είναι το ελάχιστο εμβαδόν ώστε να παραμείνει το συγκεκριμένο οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο.